söndag 5 december 2010

Julpyssel #4


Andra advent. Snö och kallt utanför fönstret. Ljus och värme inne. Och den där Ernst, oj vad han myser och har sig. En dag som idag.

Dax för lite fika såklart. Igen. Och igen och igen. Denna gången blir det saffransskorpor.

100g smör smält
2 pkt saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
(1 1/2 dl grovhackade hasselnötskärnor)

Rör ihop alla ingredienser, smör och saffran först. Mjölet sist, blandat med bakpulvret. Rulla ut degen i tre längder, grädda 200grader ca 10min. Ta ut och skär i sneda bitar. Rosta igen i 175 grader 10-15min till.

Ta damm!
(och tack Coop för ett fint recept!)



Men, så måste vi ju ha en skål att ha skorporna i... Lätt fixat med lite pyssel!



På loppis kryllar det av fina gamla spetsdukar. Dom kan man förvandla till ljuvliga små skålar! Blanda till en sockerstärkelse med ca 3dl florsocker och 6 msk kallt vatten. Gegga in stärkelsen i duken och lägg den på en upp och nedvänd skål (under lite plastfolie). Låt den ligga där och torka några dagar. Stelnar den inte så mycket som du vill så pensla på ytterligare sockerlösning och vänta.



Finaste skålen till julens alla godsaker!


Och bästa av allt - tröttnar du på skålen så släng bara in den i tvättmaskinen, så får du tillbaka din spetsduk igen!!

Glad andra advent!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken cool skål. Men här hemma finns det nog risk att sötsugna små slickar på den....

DeerDot sa...

Hej anonym!
Här hemma HAR redan dom sötsugna slickat på skålarna med kommentaren "mums"... Kul att du tycker den var fin!

Anonym sa...

Coolt! Var får ni alla pysselideer ifrån?