torsdag 25 november 2010

Julpyssel #1


Först ut i raden av julpyssel ställer sig den ståtliga adventsljusstaken. Tam dam lär den visst mumla när den kommer upp ur sin dammiga kartong.

Det är ju också den första prylen man faktiskt behöver ha till hand nu när första advent dyker upp som en blixt från den klaraste blåa himmel.

Hoppas vi med våra ljusstakar kan inspirera och hjälpa er att dra igång er fyrsiffriga nedräkning!


För den traditionella...


En gammal kakform som pyntats med bokmärken på sidan. Blockljusen är bra för dom brinner längre än smala ljus. Grönmossan pyntas av tomtar och sönderklippta el-adventsljusstaksmanchetter.

För den som inte gillar så mycket rött...


En porslinskruka vikarierar som ljusstake med hjälp av oasis. Det för övrigt coolaste materialet i världen, som löser många pyssel-problem. Tomten och svamparna får vara med på nåder då de lovat att hålla låg profil och inte hetsa upp varandra för mycket.


För den som gillar grönsaker...Efter Underbara Claras idé med kronärtskockor som ljushållare. Här i målade terakottakrukor och med lite tjockare ljus. Bästa ljusstakarna tycker vi är dom som kan vara tända ofta och länge.


För den lite tokiga med alldeles för mycket leksaker över...En alldeles förträfflig ljusttake, skapad med hjälp av de leksaker som trots avbitna huvuden, tappade armar och ben, ändå lyckas hålla sig kvar längst ner i hörnet av leksaksbacken. Nu åter ger vi dem ett värdigt liv - på en ljusstake, ditlimmade med hjälp av en av hemmets alla måsten - limpistolen!!!!!

Men tänk dock på att leksaker som innan hade lite, eller inget värde alls för ditt barn, väldigt enkelt kan komma att bli "en väldigt viktig leksak för mig mamma..." efter denna lilla förändring. Och det som limpistolen en gång satt fast. Sitter kvar.
Så det så.1 kommentar:

Maria sa...

Men, vilka fina ljusstakar! Nu är jag inspirerad - här ska pysslas! //Maria